Skip to main content
Fundamentos del trabajo social: Ética y metodología
Su voto: Ninguno Promedio: 5 (1 vote)

Fundamentos del trabajo social: Ética y metodología

 • De Robertis, Cristina
 • 978-84-7642-695-1
  Libro papel
  183
  10/01/2003
  17,00€ PVP
  31,090
  1
  ¡Compartelo!

  Nacida en Argentina, Cristina de Robertis hizo sus primeros estudiosde asistente social en Montevideo (Uruguay) y un curso de posgrado en trabajo social en los Estados Unidos de America.

  En Francia, su tierra de adopción, ha desarrollado la mayor parte de su quehacer profesional trabajando en diferentes campos: acompañamiento familiar, salud mental, protección de menores...

  Tres temas han ocupado principalmente su reflexión: la metodología profesional, la formación de los trabajadores sociales y los problemas en relación con la ética y la deontología.

  Este libro con el que se abre la colección de Trabajo social, recoge diferentes contribuciones y artículos de la autora que analizan los valores y principios que orientan el Trabajo Social, los métodos y técnicas propios y las nuevas perspectivas que se abren para las y los trabajdores sociales y su profesión.

  Resenya de Universitat de València (coeditor)

  Descenso a Periferia és un llibre sobre els serveis socials d'una gran ciutat. Durant diversos mesos, l'autor va recórrer instal.lacions, es va entrevistar amb nombrosos informadors i fou testimoni de moltes entrevistes, reunions i actes administratius. Descens a Perifèria és, no obstant això, una alguna cosa més. Els serveis socials es transfiguren ací en Perifèria, el nom que se li dóna a aquesta espècie de regió ignota o almenys apartada. Perifèria és una branca de l'administració local que desenvolupa una activitat prestacional o de servei públic, una branca que tradicionalment s'ha ocupat de les poblacions marginades o pobres (ara es prefereix «excloses»), Però és també un lloc on l'ésser humà es troba amb el ser humà i l'espectador (que és l'autor i que, de la seua mà, és el lector) contempla el patiment humà, els dilemes i les dificultats amb què diàriament entropessa qualsevol persona, els ideals de vida i les visions polítiques i professionals que es manegen en molts altres entorns. Rafael Aliena prolonga, amb aquest llibre, una línia de treball que va iniciar amb Adelaida Martínez y el honor de la pobreza, guanyador en 1998 de l'XI Premi d'Investigació en Ciències Socials «Rogeli Duocastella», patrocinat per la Fundació «La Ciaxa».