Skip to main content
Física i química. 4 ESO
Su voto: Ninguno Promedio: 5 (1 vote)

Física i química. 4 ESO

 • Calatayud Aleixandre, Maria Luisa;González Vañó, Alicia;Ballester Pérez, Josep Ramon
 • 978-84-7642-800-9
  Libro papel
  120
  10/09/2010
  18,00€ PVP
  28,302
  0
  ¡Compartelo!
  Amb aquests materials pretenem que els estudiants aprenguen un poc més sobre el que és la ciència i com treballa, en particular sobre la física i la química, de forma fonamentalment pràctica i que els resulte atractiva. Tots els fenòmens que estudien aquestes disciplines són molt importants per a nosaltres i la forma de vida actual seria impensable sense la seua contribució.
  Cada capítol es presenta com un conjunt d’activitats seqüenciades que permeten adquirir, de forma progressiva, els diferents coneixements que constitueixen el contingut que allí es desenvolupa. Algunes acti-vitats pretenen despertar l’interès per un problema i la seua resolució; unes altres introdueixen conceptes bàsics del tema o es refereixen a resolució de problemes o al els aspectes socials i mediambientals dels desenvolupaments científics i tecnològics. 
  Començarem per estudiar la part de física denominada mecànica, bus-cant sempre la seua connexió amb els fenòmens del nostre entorn més pròxim. Tractarem l’estudi dels moviments més senzills, els conceptes de velocitat, acceleració i força i l’estudi de l’univers. Finalitzarem amb la introducció de magnituds amb energia, treball i calor. Respecte a la química continuarem desenvolupant els conceptes on els vam deixar el curs anterior, revisarem els primers models atòmics i introduirem el model de Bohr i la distribució electrònica, ampliarem la formulació i nomenclatura de la química inorgànica, així com l’estudi de les reacci-ons químiques. Finalment farem una xicoteta introducció a la química dels compostos del carboni. Finalitzarem el curs fent una reflexió sobre les causes de la creixent degradació del nostre planeta i la contribució de la ciència a un desenvolupament sostenible.
  En cada capítol es presenten quadres que pretenen complir diversos objectius: aprofundir en les aplicacions dels conceptes estudiats; conèixer l’evolució i desenvolupament històric d’alguns conceptes i el treball d’alguns científics; reflexionar sobre els problemes lligats al desenvolu-pament tecnològic (additius en els aliments, reciclatge de plàstics, tipus de contaminació, hiperconsum, etc.)